✿ Nefelejcs ✿
egy olvasmányélmény, amit sosem felejtesz


Ajánló | Breathe. Dream. Love. Live.
2019. március 15., péntek  ✿  Unknown  ✿  Szólj hozzá! (1)

Ciao a tutti!


Beszéljünk egy kicsit a komplex blogokról. Igen, direkt használtam más kifejezést, nézzétek el nekem. A Wikipédia a barátom.
A komplex blogok keretében a szerző egy blog alá integrálja különféle tevékenységét, ugyanott - csak más rovatba sorolva - teszi közzé például személyes (magánéleti) bejegyzéseit, szakmai jellegű cikkeit, fotóit, netán közéleti-politikai észrevételeit. A szerteágazó tematikájú komplex blog egyfajta egyszemélyes webújság benyomását keltheti. Gyakorlatilag több különálló blogról van szó, amiket csak a közös megjelenés és jellemzően a szerző személye köt össze.
Manapság egyre több blogger választja azt a megoldást, hogy minden bejegyzését egy oldalra tölti fel, így elkerüli azt a problémát, hogy az olvasói nem találják, melyik írását hol keressék. Jómagam is ezt találtam logikusnak - noha én még sehol sem tartok, szóval vegyük úgy, hogy nem szóltam.

De miért is pofázok erről? Mert ma egy komplex/vegyes blogot hoztam nektek! Ismerjétek meg Szatti blogját, a Breathe. Dream. Love. Live.-t!


Cím: Breathe. Dream. Love. Live.
Író: Szatti
Téma: mindenes
Zsáner: ajánlók, fantasy, novellák, regény, személyes bejegyzések, versek
Hossz: jelenleg 163 bejegyzés
Figyelmeztetések: -
Fülszöveg: „Szia! Örülök, hogy az oldalra látogattál! A Breathe. Dream. Love. Live. című blogomat azzal a céllal hoztam létre, hogy leírhassam és megoszthassam a gondolataimat, verseimet, novelláimat azokkal, akik szívesen olvasgatnak ilyen jellegű írásokat. Ezen bejegyzések mellett találhatsz az oldalon könyv-és filmajánlókat, valamint egyéb érdekességeket, amelyek engem foglalkoztatnak a mindennapokban! Érezd jól magad az oldalon, olvasgass, inspirálódj! Ha szeretnél, hagyj nyomot magad után és írj kommentet a bejegyzésekhez!”

Szatti már egy elég régi motorosnak számít a bloggerek körében. Egészen biztosan sokan ismeritek a Pennát a kézbe! című blogjával kapcsolatban. 2011-ben indult hosszú útjára, ami egészen 2019 elejéig tartott. Személy szerint nagyon sajnáltam, hogy bezárta a blogját, de megértettem a döntését. Remélhetőleg sokkal több figyelmet kap majd ez a blog, mert abszolút megérdemli.

De egészen pontosan mit is találhatunk a Breathe. Dream. Love. Live. oldalán? Novellákat, verseket, film- és könyvajánlókat, személyes bejegyzéseket, valamint egy regény első két fejezete is elérhető. Sőt, néhány kihívásféleséget is teljesített. Szó esik a mindennapokról, merengésről, fikcióról, őrült képzelgésről, filmekről, könyvekről. Tehát egy eléggé összetett oldalról van szó. És amit még szeretnék kiemelni, az a minőség. Szatti ugyanis nem csak megszokásból posztol. Az egész blogon érződik, hogy rengeteg időt és energiát fektetett bele. És ez a bejegyzések mellett a kinézetre is igaz: semmi retinaégető, villódzó, felesleges csicsa, hanem letisztult, áttekinthető, abszolút szembarát, megnyerő. Mintha egy virágoskertbe léptem volna be.

Az áttekinthetőség érdekében több nagy részre osztotta a bejegyzéseket:
  • Alteregó: Egy fikció, őrült képzelgések alkotta bejegyzés-halmaz. Szórakoztatás, elgondolkozás, ráébredés céljából jött létre, és lényegtelen a hely, az idő és minden személyes információ.
  • Filmklub: Szabadidejében Szatti elég sok filmet és sorozatot néz, és ha rátalál egy-egy különlegességre, akkor megosztja az olvasóival.
  • Ismeretlen úton: Egy külön oldalon található a fantasy regénye, melyből már két fejezetet közzé is tett a blogon. (Nem szeretnék spoilerezni.)
  • Kihívások: Minden olyan kihívás/TAG bejegyzés, ami kitöltésre került. A díjak is itt kaptak helyet.
  • Könyvmoly: Ha már szó volt a filmekről és a sorozatokról, természetesen a könyvek sem maradtak ki a listáról. Élménybeszámolók, értékelések, ajánlások, lehetőleg spoiler mentesen, hogy az olvasó maga döntse el, érdekli-e az adott könyv, vagy sem.
  • Merengések: Avagy az elmélkedős írások. Ha Szatti rosszul érzi magát, bántja valami, akkor megpróbálja kiírni magából a gondolatait, és ennek az eredménye ez a sok-sok személyes bejegyzés. Elgondolkodtatóak, és ha figyelmesen böngészünk a sorok között, mi is tanulhatunk belőlük.
  • Mindennapi témák: Olyan hétköznapi dolgok, amik foglalkoztatják, vagy részei az életének. ASMR, bullet journal, vegetáriánus életmód...
  • Novellák: Értelemszerűen a novellák gyűjtőhelye.
  • Pennát a kézbe: Az oldal bezárása után a Feladatgyűjteményt és az Inspirációs naplót erre a blogra is feltöltötte a nagy érdeklődésre való tekintettel.
  • Versek: Szatti saját verseinek tárháza.

Minden olyan lelkes olvasónak tudom ajánlani Szatti oldalát, aki szereti a komolyabb témákat és az igazi ínyencségeket. Mint már feljebb említettem, széles kínálat vár minden látogatóra, tehát egészen biztos, hogy mindenki talál kedvére valót.

Breathe. Dream. Love. Live.


Hasta mañana,
Leah

Címkék: , , , , , , , ,