✿ Nefelejcs ✿
egy olvasmányélmény, amit sosem felejtesz


Ajánló | {land of lonely sirens}
2019. március 30., szombat  ✿  Unknown  ✿  Szólj hozzá! (0)

Ciao a tutti!


Beszéljünk egy kicsit a személyes blogokról.
A köznyelvben sokszor "webnapló" - a napló webes változata. Jellemzően egy szerzője van, aki a saját életének részleteit vagy aktuális, konkrét téma szempontjából nem kötött gondolatait osztja meg. Egy webes napló jellemzően a kevés tapasztalattal rendelkező felhasználóknak is lehetővé teszi, hogy bejegyzéseket hozzanak létre és formázzanak. Az emberek leírják a mindennapi tapasztalataikat, érzelmeiket, költeményeiket, írásaikat és gyakran lehetőséget adnak az olvasóknak a részvételre, így megvalósítva Tim Berners-Lee eredeti nézeteit a World Wide Webről, mint közösségi médiumról. 2001-ben a webes naplók iránti érdeklődés drámaian megnövekedett. A webes naplók szerves részévé vált sok fiatal életének. Ők jellemzően az ismerőseikkel való közvetett kommunikációra használják.
2019-re szerintem már mindenki tisztában van a fogalom jelentésével, hiszen nem egy olyan blog kering a különböző csoportok hirdetőörvényében, amelyek ebbe a kategóriába sorolhatók. Jómagam a személyes blogok körében is mozgok, de ez most lényegtelen. Azért beszélek erről ennyit, mert ma egy ilyen oldalt hoztam nektek. Ismerjétek meg Lynn blogját, a {land of lonely sirens}-t!


Cím: {land of lonely sirens} - az aktuális téma címe {SPRING}
Író: Lynn (alias Aquinia Faye)
Téma: személyes
Zsáner: ajánló, Ázsia, bakancslista, cikkek, írásgyakorlat, kihívás, k-pop, tabudöngető témák, vélemények
Hossz: 2016 óta működik a blog, szóval elég sok bejegyzés található az oldalon
Figyelmeztetések: -
Fülszöveg: „Lynn. Felnőttestanonc. Író.
KPOP és alternatív. Koreai drámák minden mennyiségben és animék is jöhetnek. Mangák szerelmese. Imád alkotni, legyen szó bármiről. Nyitott elmére törekszik. Nincs tabutéma. Az embert nézi. Feminista. LGBTQ-támogató. Kávé & tea. Borzasztó kutyás, de boldog macskatulajdonos. Nyár. Angol. Pozitív gondolkodás. Ezen blogon életem pár szeletén túl kpop cikkeket és zeneajánlásokat olvashatsz leginkább. Vagyis mindent.”

Lynn is a régi motorosok táborát erősíti, hiszen 2016-ban nyitotta meg a blogot. Az oldalon sokféle témával találkozhatunk, tehát egészen biztosan akad olyan poszt, amiért érdemes maradni. Szereted a K-popot? Netán a koreai drámákat sem veted meg? Otthon érzed magad az anime és a manga világában? Kíváncsi vagy egy sokoldalú lány életének pár szeletére és őszinte véleményére? Nyitott vagy a tabutémákra? Inspirálódni szeretnél valaki más bakancslistáját olvasgatva? Szeretnél új zenéket felfedezni, amiket eddig még nem ismertél? Akkor a lehető legjobb helyen jársz.

Néhány konkrét dolog, amit megtalálhatsz:
  • NFSC: Tabudöngető témákról írt vélemények, cikkek.
  • Sunday Sounds: Aktuális, zömmel KPOP slágerek angolra fordított dalszövegekkel.
  • 12 napos írásgyakorlat: Egy 12 feladatból álló írásgyakorlat-kihívás. Jómagam innen vettem az ötletet, amit aztán abbahagytam.
  • Challenge: Blogos kihívások összessége, amiket Lynn kitöltött.
  • Award: Díjak, amiket másoktól kapott.
  • Bucketlist: Lynn olyan vágyairól szóló beszámolók, amiket már megvalósított.
Amellett sem szabad elmenni, hogy maga az oldal is gyönyörűen fest. Lynn nem fogja vissza magát, ha az egyszerű, mégis nagyszerű kinézetről van szó.

Szóval, ha felkeltette az érdeklődésedet a kis ajánlóm, látogass el az alábbi linkre!

{land of lonely sirens}


Hasta mañana,
Leah

Címkék: