✿ Nefelejcs ✿
egy olvasmányélmény, amit sosem felejtesz


Ajánló | Faye's Stories
2019. március 16., szombat  ✿  Unknown  ✿  Szólj hozzá! (0)

Ciao a tutti!


Beszéljünk egy kicsit az erotikáról. Hű, számomra ennél idegenebb témát nem is választhattam volna.
Az erotika olyan irodalmi, festészeti, szobrászati vagy filmes alkotásokat takar, melyek valamilyen szexuális töltettel rendelkeznek, illetve érzéki benyomást keltenek. A görög eredetű szó, Erósz Istenség nevéből származik, jelentése „kívánni”. A modern erotika a szexualitás magas fokú művészi kifejezésének tekinthető, megkülönböztetve ezzel az elsősorban üzleti célokat szolgáló pornográfiától. Az erotikán belül számtalan irányzat létezik. Mivel a fő téma általában egy kitalált történet vagy helyzet, így a romantikus művek mellett a sci-fi, a fantasy és a horror műfaján belül is találhatunk erotikus színezetű alkotásokat.
Tehát egy emberek számára meglehetősen hétköznapi, mégis tabunak számító témáról van szó. Rengetegszer kavar port a bloggerek körében, mert előfordul, hogy valaki nem tudja, hol vannak az egészséges határok. Szükség van rá, hiszen sokszor feldobhatja egy regény cselekményét, valamint fontos mérföldkő lehet a szereplők életében és jellemfejlődésében. Csak tartsuk be a határokat.

Manapság egyre többször lehet olyan blogokkal találkozni, amiken szerepel a NSFW figyelmeztetés. De mit is jelent ez? Not Safe For Work, vagyis durván nyílt szexuális utalású tartalom, aminek nem örülnél, ha bárki is megtalálná a munkahelyi gépeden. A szerző nem fogja vissza magát, nem finomkodik, mindent részletesen, „szaftosan” ír le. Véleményem szerint ez jól is el tud sülni, ha megfelelően van adagolva az információ, és az érzelmi része kerül előtérbe.

De miért is pofázok erről ennyit? Azért, mert ma egy ilyen oldalt hoztam nektek. Ismerjétek meg Aquinia Faye blogját, a Faye's Storiest!


Cím: Faye's Stories
Író: Aquinia Faye
Téma: regények és novellák
Zsáner: akció, dráma, real-life, romantikus, történelmi
Hossz: két befejezett regény, két folyamatban lévő regény, egy háromrészes novella
Figyelmeztetések: durva nyelvezet, erotikus tartalom
Fülszöveg: „Aquinia Faye az oldal becses vezetője. Ez valami novella- és regényíró oldal lenne, de én se vagyok benne biztos, hogy amit csinálok az ezekbe a kategóriákba beleesik. Olyan alkotásokat lelhetsz itt, amik a fejemből pattantak ki egy-egy váratlan pillanatban és volt pofám levésni őket, hogy így hagyjam az utókorra furcsa szavaimat és álmodozásaimat. Nézelődj bátran, hátha megtetszik valami az oldalon!”

Néhány hónapja találtam rá az oldalra, valószínűleg egy másik blog cseréi között, ugyanis Faye nem igazán hirdet a különböző csoportokban (ezalatt azt értem, hogy egyáltalán nem hirdet). Nálam az ő blogjával kapcsolatban is működött a már jól ismert „aranyszabály”, miszerint a külső megfog, a belső pedig megtart. Igaz, akkor még teljesen más kinézete volt az oldalnak, de az is legalább annyira áttekinthető, letisztult és nagyszerű volt, mint a mostani. Beleolvastam az első közzétett regényébe, és azt vettem észre, hogy órák teltek el olvasással, pedig nem igazán vagyok olvasó típus. És amilyen lusta voltam/vagyok, nem hagytam magam után kommentet. Szégyen és gyalázat. Fel is iratkoztam a blogjára.

Faye írásainál értelmet nyer a folytatásos történet szó, ugyanis már két befejezett regényt is feltöltött az oldalra, valamint még két másikat tesz közzé rendszeresen. Alapvetően a valóélet és a romantika áll a középpontban, de némi akció, dráma és történelem is megjelenik a sorok között. Leginkább original történeteket valósít meg, viszont a fanfiction kategóriában is bontogatja szárnyait. Arra is figyel, hogy még olvasás előtt tájékoztasson mindenkit a korhatárról - feltünteti, ha durva nyelvezet és/vagy erotikus tartalom szerepel egy fejezetben. A minőség természetesen nála sem hiányzik - érezni lehet, hogy tényleg mindent belead az írásba. És ami még érdekes, hogy ha végiglapozza az ember a blogot, szinte csak fejezeteket talál - kivételt képez a Write tag, amire én magam hívtam ki még a tavalyi nyár folyamán. Egyszóval széles kínálat vár minden lelkes olvasót. Emellett magáról is ír néhány bekezdést egy külön oldalon - hogyan csöppent bele az írás világába, milyen korszakokon ment keresztül, és hol tart most.

Faye blogját mindenkinek ajánlom, aki a minőségi, jól átgondolt és megtervezett történeteket preferálja, aki otthon érzi magát a romantikában, és aki szeretne várakozás nélkül végigolvasni egy-egy teljes regényt. Meg persze azoknak, akik már nagykorúak.

Faye's Stories


Hasta mañana,
Leah

Címkék: , , , , , , , ,