✿ Nefelejcs ✿
egy olvasmányélmény, amit sosem felejtesz


Ajánló | Turbékoló
2019. február 7., csütörtök  ✿  Leah Hope Eastbrook  ✿  Szólj hozzá! (0)

Hello everybody!


Jó napot kívánok, Hölgyeim és Uraim! Ez itt a Nefelejcs, és beszéljünk egy kicsit a Hollywood Hírügynökségről. Mily' egyedi megoldás, ha ha.
A Hollywood Hírügynökség egy 2011 óta többé kevésbé aktívan működő Youtube csatorna, melyet Szirmai Gergely vezet. A tartalom nagy részét filmkritikák teszik ki, melyeket hetente tölt fel Mr. Greg, megismertetve a nézőkkel az aktuálisan megjelenő gyöngyszemeket és katasztrófákat. Emellett szórakoztatja még a követőit egy Komment Kedd névre hallgató kérdezz-felelek sorozattal, melynek keretei közt kielégíti a nézők kíváncsiságát, és jól megválaszolja kérdéseiket.
De miért is pofázok ennyit erről az egészről? Mert ma egy olyan blogot vettem górcső alá, ami elsőként kezdett el foglalkozni a Birodalommal, ahogy ő maga mondaná. Ismerjétek meg Mad blogját, a Turbékolót!


Cím: Turbékoló
Író: Mad
Zsáner: Hollywood Hírügynökség fanfictionök tárháza (vegyítve egy kis AFK Légióval, GameDay Irodával és Görbe Tükörrel... meg Nudlival)
Státusz: aktív
Hossz: 15 történet (a közeljövőben előreláthatóan további 5 várható)
Figyelmeztetések: előfordulhat némi OOC, de csak ritkán
Fülszöveg: „Itt van ez a Szirmai, 2011 májusában, eddig négyéves pályafutása megkezdése előtt – Klón rémálomnak definiálná, részletkérdés –, aranyosan-tudatlanul, és itt van ő, Klón, aki már tudja, milyen pokol fog elszabadulni, ha ez az adás elkészül és felkerül a YouTube-ra.” (Jövőkép - részlet)


Régóta ismerem már a Hollywood Hírügynökséget (hála a hírhedt Alkonyat kritikáknak). Viszont nem gondoltam volna, hogy valaki Szirmai fanficekkel töltené meg a blogját, ezért eléggé meglepődtem, amikor véletlenszerűen rátaláltam Mad blogjára. A Just a nightmare volt az első, amit olvastam, és azt kell mondanom, hogy elsőre magával ragadott. Olyannyira, hogy tovább is nyálaztam a szösszeneteket - már amennyit el tudtam érni akkoriban.

A történetek könnyed hangvételűek, a szóviccek használata elég gyakori, ami még oldottabbá teszi a hangulatot, és szerintem minden korosztály számára szórakoztató az egész blog (oké, néhány helyen van egy-két erősebb szó, de a mai társadalmat elnézve ez már nem annyira lényeges... hol is tartottam?). Annak ellenére, hogy egy valós, lélegző emberről ír, könnyedén veszi az akadályt, hogy hű maradjon Greg, Imi, a Klónok és Nudli karakteréhez (ha mégsem jön össze, felhívja rá a figyelmet). Személyes kedvencem a Khutyha - ott csúnyán kiakadt a cukiságfaktorom.

Ja, és nézzétek már meg azt a designt... Megeszem a kalapom a gyönyörtől.

Szóval, ha ismered és szereted Szirmai úr munkásságát, és kíváncsi vagy néhány könnyed, mosolyogtató, mégis magával ragadó írásra, akkor mindenképpen látogass el Mad oldalára!

Turbékoló


Egyéb Mad lelőhelyek:
Ask.fm, Instagram, Twitter, Wattpad

See you soon,
Leah

Címkék: