✿ Nefelejcs ✿
egy olvasmányélmény, amit sosem felejtesz


Ajánló | Turbékoló
2019. február 7., csütörtök  ✿  Unknown  ✿  Szólj hozzá! (2)

Ciao a tutti!


Jó napot kívánok, Hölgyeim és Uraim! Ez itt a Nefelejcs, és beszéljünk egy kicsit a Hollywood Hírügynökségről. Mily' egyedi megoldás, ha ha.
A Hollywood Hírügynökség egy 2011 óta többé kevésbé aktívan működő Youtube csatorna, melyet Szirmai Gergely vezet. A tartalom nagy részét filmkritikák teszik ki, melyeket hetente tölt fel Mr. Greg, megismertetve a nézőkkel az aktuálisan megjelenő gyöngyszemeket és katasztrófákat. Emellett szórakoztatja még a követőit egy Komment Kedd névre hallgató kérdezz-felelek sorozattal, melynek keretei közt kielégíti a nézők kíváncsiságát, és jól megválaszolja kérdéseiket.
De miért is pofázok ennyit erről az egészről? Mert ma egy olyan blogot vettem górcső alá, ami elsőként kezdett el foglalkozni a Birodalommal, ahogy ő maga mondaná. Ismerjétek meg Mad blogját, a Turbékolót!


Cím: Turbékoló
Író: Mad
Téma: Hollywood Hírügynökség fanfictionök tárháza (vegyítve egy kis AFK Légióval, GameDay Irodával és Görbe Tükörrel... meg Nudlival)
Zsáner: angst, AU, drabble, fanfiction, fluff, H/C, misztikus... Maradjunk annyiban, hogy elég sokszínű.
Státusz: aktív
Hossz: 15 történet (a közeljövőben előreláthatóan további 5 várható)
Figyelmeztetések: előfordulhat némi OOC, de csak ritkán
Fülszöveg: „Itt van ez a Szirmai, 2011 májusában, eddig négyéves pályafutása megkezdése előtt – Klón rémálomnak definiálná, részletkérdés –, aranyosan-tudatlanul, és itt van ő, Klón, aki már tudja, milyen pokol fog elszabadulni, ha ez az adás elkészül és felkerül a YouTube-ra.” (Jövőkép - részlet)


Régóta ismerem már a Hollywood Hírügynökséget (hála a hírhedt Alkonyat kritikáknak). Viszont nem gondoltam volna, hogy valaki Szirmai fanficekkel töltené meg a blogját, ezért eléggé meglepődtem, amikor véletlenszerűen rátaláltam Mad blogjára. A Just a nightmare volt az első, amit olvastam, és azt kell mondanom, hogy elsőre magával ragadott. Olyannyira, hogy tovább is nyálaztam a szösszeneteket - már amennyit el tudtam érni akkoriban.

Megfogott a történetek könnyed hangvétele és a sok szóvicc, ami még oldottabbá teszi a hangulatot. Ezáltal szinte minden korosztály számára szórakoztatóan hat az egész blog (oké, néhány helyen van egy-két erősebb szó, de a mai társadalmat elnézve ez már nem annyira lényeges... hol is tartottam?). Annak ellenére, hogy valós, lélegző emberekről ír, könnyedén veszi az akadályt, hogy hű maradjon Greg, Imi, a Klónok és Nudli karakteréhez. Ha ez mégsem jön össze, felhívja rá a figyelmet. Személyes kedvencem a Khutyha - ott csúnyán kiakadt a cukiságfaktorom.

Valamint nézzétek már meg azt a designt... Megeszem a kalapom a gyönyörtől. Egyszerű, letisztult, áttekinthető, semmi csiricsáré marhaság. Perfekt!

Szóval, ha ismered és szereted Szirmai úr munkásságát, és kíváncsi vagy néhány könnyed, mosolyogtató, mégis magával ragadó írásra, akkor mindenképpen látogass el Mad oldalára!

Turbékoló


Hasta mañana,
Leah

Címkék: