✿ Nefelejcs ✿
egy olvasmányélmény, amit sosem felejtesz


Ajánló | Gyűlöllek szeretni
2019. január 20., vasárnap  ✿  Syntesia  ✿  Szólj hozzá! (0)

'hoy, virágszálak!
Beszéljünk egy kicsit az iskolai bántalmazásról. Azt hiszem annyira nem is kéne túlságosan mélyre menni ebben, biztos vagyok benne, hogy sokunk elszenvedői, vagy okozói voltunk. A gyermekkor minden szépségével együtt igazi nagy kihívás. El kell tanulnunk azokat a morális és etikai szabályokat, amik a normális társadalmi működéshez elengedhetetlenek. Ehhez persze ott vannak azok az érthetetlen szokások, mit szabad, mit nem, mit vár el tőlünk a társadalom, közben meg mik zajlanak le bennünk - értem itt a nemi érést -. Az irreális, sokszor brutalitásba hajló cselekedtek többsége ebből a feszültségből adódik. Bár közre játszhat benne pusztán gonoszság is. Szóval mit is akartam mindebből kihozni? XD
A gyerekek stressze, a kamaszkori stressz, minden ahhoz vezet, hogy a legtöbben valakiken, valamiken vezetik le a feszültséget, vagy bántással reagálnak azokra az ismeretlen érzésekre, amiket esetleg a másik fél vált ki belőlük. És akár elszenvedő, akár bántalmazó, mindenkiben megmaradnak ezek a sebek. Meg lehet-e gyógyulni? Szerintem egyedül a legnehezebben.
És, hogy miért hablatyolok én erről, pedig nem sok köze van ehhez?
Azért mert ilyen mély gondolatokkal megfűszerezett blogot mutatok nektek! :D



Cím: Gyűlöllek szeretni
író: Monos Anett
Téma: történetes
Hossz: 1. rész - 41 fejezet + 2 ráadás; 2. rész: jelenleg fut
Zsáner: romantikus/erotikus
Figyelmeztetések: durva nyelvezet, NSFW, erőszak, 18+
Fülszöveg: 
Besztercy Bálint nyugodt, és hosszú évek óta gondtalan élete fenekestül felfordul, amikor megtudja, hogy a kapcsolata végérvényesen zátonyra futott, gyermekkori barátja miatt. Tetézi a bajt egy, a múltból hirtelen felbukkanó ismerős, akiről remélte, hogy soha többet nem fogja látni. Kimásznak a csontvázak a szekrényből, régen behegesedett sebeket tépnek fel, amelyek talán soha nem gyógyulnak be.
A huszonhárom éves Petrás Adrienn menekül. A munkahelyéről, a rossz kapcsolatából, és a múltja elől, ami folyton kísérti. Pánikbetegség és rémálmok gyötrik, ám az élete gyökeresen megváltozik, amikor elveszti az állását, és vele együtt a lakását is. Kísérti a múltja, a tíz évvel azelőtti önmaga; meg kell birkóznia a lelki teherrel, amit oly' sok éven át cipelt.


Vélemény:
A Gyűlöllek szeretni 1.része egy kifejezetten erős alkotás. Nem csak azért, mert a durva beszédtől néha az én hajam is az égnek áll, hanem mert olyan mély tartalommar bír, amit kevés helyen lehet olvasni. Meglátásom szerint, azért is figyelemre méltó, mert bár két felnőtt nem éppen egyszerű kapcsolatát ábrázolja, mégis sosem éreztem azt, hogy egy szerelmi nyűgölődést olvasnék. Hiteles leírásokat és korrajzot lehet kapni a szereplők lakó környezetéről, ami nem kis löketet és egyediséget ad az egész sztorinak. 
A főbb karakterek megfogóak, mély réteget fejhetünk le róluk. Bálint nem nőiesedett el, mindvégig megmaradt a férfias stílusa, egyszer sem vetkőzte le magáról. Adrienn pedig, számomra is meglepő, de nem egy idegesítő, pipogya főhősnő. A mellékszereplők sem szorulnak háttérbe, mindegyik kellő teret kap ahhoz, hogy ő is szóhoz jusson. 
A cselekmény folyása jól ütemezett, sosem kapunk túl sok, vagy túl kevés információt, így megfelelő mennyiségben kapjuk a nyakunkra a sokkot, vagy a jó értelembe vett cukomázat. Egy nagyon-nagyon finom cukormázat! nyamnyam. A nézőpontok a két főszereplő között váltakoznak, tökéletesen kiegészítve egymást. Az erotikus baszások... pardon, szerelmeskedések pedig nagyon találóan, érzelmesen vannak leírva benne, és a szereplők aktus közben sem tűnnek robotoknak, ami nagy felüdülés a sok érzelemmentes sexjelenet tömkelege után, amikkel néha szembetalálkozik az ember.
Hogy egy kicsit személyeskedjek is, ez a történet számomra is emlékeztető, mert sokszor együtt éreztem a főhősökkel, és nagyon-nagyon sok mindenben magamra ismertem. Egy kicsit megviselt. Egy kicsit elgondolkodtatott. És végül felrázott.
Kiknek ajánlom? Akik nem riadnak vissza a káromkodások legízesebb változataitól, és mernek a dolgok aljára nézni. Szerintem a történethez minden képen kell egy nagyfokú érettség is, nem hiszem, hogy egy 12 éves meg tudná érteni a dolgokat anélkül, hogy csak undorodna egyes jelenetektől. Szóval bátran ajánlom minden olyan olvasónak, akik szeretnének egy erős, felrázós, realisztikus szerelmi kapcsolatról olvasni.

Odautazom!

Legyetek jók, ha tudtok!
Hana voltam! :D





Címkék: , , , ,